Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Een Nauwe Samenwerking

Hondengeleiders: een onmisbaar team bij politie en douane

Een nauwe samenwerking

Als hondengeleider bij de politie of douane maak je deel uit van een hecht team. Je hebt dagelijks contact met collega's en leidinggevenden, en werkt nauw samen met je hond.

Het hondengeleider-hondduo

Hondengeleiders en hun honden vormen een vast en hecht duo. Samen hebben ze zelfs certificaten behaald, net zoals politiepaarden en hun baasjes.

De rol van een hondengeleider

Een hondengeleider bij de politie is een politieagent die ook getraind is als hondengeleider. Ze nemen hun eigen hond mee naar dienst, die over een sterke reukkracht beschikt.

Opleiding tot hondengeleider

Hondengeleiders krijgen tijdens hun opleiding een gevarieerd lespakket. Dit omvat onder andere formatietechieken, samenwerking met andere politieeenheden, wapenstoktraining en schildtraining met hond.

Speciale eenheden

De aanvalshonden van de Federale Politie behoren tot de Directie van de speciale eenheden DSU. Deze honden worden opgeleid door de Directie hondensteun.

Taken van hondengeleiders

Hondengeleiders werken met honden die getraind zijn in het opsporen van bepaalde voorwerpen of honden die de politie helpen bij het handhaven van de orde.

Ondersteuning bij verschillende situaties

Honden die surveilleren bij de politie kunnen ondersteuning bieden bij verschillende situaties, zoals het zoeken naar voorwerpen, het opsporen van gevluchte verdachten en het uitvoeren van commando's.


Comments